Alt om Formation Sweater

Alt om Formation Sweater

Popknits Formation sweater er en lækker sweater med et flot mønster, der laves gennem en vævestrikketeknik. Teknikken skal du ikke lade dig skræmme af, den er udførligt beskrevet, og det samme mønster går igen hele vejen. Bærestykket formes ved simple skulderudtagninger 

Er den svær at strikke?

Man kan hurtigt blive skræmt af mønsteret, men svært er det altså ikke! Mønsteret er udførligt beskrevet, så det burde ikke være det, der stopper dig. Opskriften starter derimod ud med vendepinde, hvilket måske kan være en større udfordring end mønsteret. Katja fra Popknit har dog lavet en meget udførlig opskrift, hvor det hele er grundigt beskrevet! Så hvis du har mod på det og overskud til at kaste dig ud i en Formation sweater, så tror vi på at du også nok skal komme i mål! Yderligere har Katja fra Popknit lagt flere hjælpevideoer ud på hendes instagram @popknit, hvor man kan se de forskellige strikketeknikker.

Hvilket garn skal man bruge?

Til Formation sweater vil en kombination af Sunday fra Sandnes Garn og Tynn Silk mohair fra Sandnes Garn være det optimale, for at kunne ramme strikkefastheden. 

Sunday fra Sandnes Garn består af 100% merinould og har en lang løbelængde på 230 m pr 50 g. Merinould er en temperaturregulerende garnkvalitet, der tilpasser sig din kropstemperatur og samtidig er det super blødt og allergivenligt.

Tynn Silk mohair fra Sandnes Garn består af 57% mohair, 28% silke og 15% uld. En tråd mohair vil gøre sweateren mere vamset og blød, men samtidig også give den mere fylde. Mohair er også en meget fast tråd, der vil bidrage til at opretholde formen på din Formation Sweater.

Hvad skal man ellers bruge?

Strikkepinde: De anbefalede pinde er rundpind 4,5 mm (80 cm), rundpind 4,5 mm (40 cm), rundpind 3,5 mm (80 cm) og rundpind 3,5 mm (40 cm).

Hvis du er til rundpinde i aluminium, kan du se dem her, og hvis du er ude efter udskiftelige pinde, så kan du se dem her. Bemærk, at der skal anvendes korte udskiftelige pinde til en 40 cm wire.

Maskemarkører: Til Formation sweater skal der anvendes maskemarkører til raglanudtagningerne, hvor Ponys 10 stk maskemarkører blandt andet egner sig godt til. Der skal dog også anvendes en omgangsmarkør, hvor det her er en fordel, at have en anden maskemarkør til at markere omgangens start. Her vil jeg klart anbefale en af vores håndlavede maskemarkører, som nærmest ligner et smykke - sådan én får altså strikkemotivationen til at vokse!

Hvis du er typen, der har gang i flere strikkeprojekter på én gang, så kan CocoKnits spiralmaskemarkører også anbefales! Her er der altså hele 60 maskemarkører i en lille fin boks, hvor der er 6 farver, fordelt på 10 stk i hver farve. Her kan man med fordel tage flere maskemarkører i samme farve, og vælge den sidste i en anden farve, for at markere omgangsstart.

Fælles for Ponys maskemarkører og CocoKnits spiralmaskemarkører er, at de begge passer på pinde op til 7 mm. Derudover kan begge dele åbnes og puttes direkte på strikketøjet eller flyttes, uden at de skal af pinden. De kan med fordel anvendes til at markere ind- og udtagninger på ærmer eller som motivationsmarkør - altså en markør, man sætter på strikketøjet på den første pind man strikker på dagen, og så kan man når dagen er gået, se hvor mange cm man har strikket den pågældende dag. Mega smart! 

Uldnåle: Uldnåle bliver nødvendigt, når alle enderne skal hæftes, og især også hvis du vælger at lukke ribkanterne af med italiensk aflukning. Der kan både anvendes metal uldnåle eller uldnåle i aluminium, alt efter hvilken præference du har. Metal uldnåle er lidt tungere og har et mere fast hul til garnet, hvor garnet ofte sætter sig mere fast. Uldnåle i aluminium er lettere og har en lille gummiring til garnet, hvilket er mere skånsomt overfor garnet, så garnet glidere lettere frem og tilbage. Især ved italiensk aflukning kan det være en fordel, at skåne garnet med en uldnål i aluminium.

Nu er der vidst ingen undskyldninger for ikke at komme i gang!

Garnknus fra SofieLæs næste

Alt om mønsterstrik

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.